Dowiedz się więcej O naszym menu
Pizze

-
Salame e Tartufo
sos pomidorowy , ser, pasta z czarnych trufli, salami, mascarpone, oregano -
Speck e capra
sos pomidorowy , ser, speck-wędzona, suszona szynka włoska, żurawina, oregano, ser kozi -
Nduja
sos pomidorowy , ser, nduja- ostre mięso, cebula, mascarpone, oregano -
Tricolore
sos pomidorowy , ser, nduja- ostre mięso, pasta z trufli, mascarpone, oregano -
Le Salsiccia
sos pomidorowy , ser, salsiccia, pancetta- włoski boczek, pomidorki, oregano -
Capra
sos pomidorowy , ser, ser kozi, konfitura z żurawiny, orzechy włoskie, oregano, rukola -
Alla Norma
sos pomidorowy , ser, bakłażan, pomidorki, dojrzewająca ricotta , oregano, rukola -
Parma
sos pomidorowy , ser, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, oliwki, parmezan, oregano -
Salami Rukola e Gorgonzola
sos pomidorowy , ser gorgonzola, salami, rukola, oregano -
Salame italiano
sos pomidorowy , ser gorgonzola, salami, cebula, czosnek, oregano -
Capriciosa
sos pomidorowy , ser, szynka, pieczarki, karczochy, oliwki czarne, oregano -
Pescatore
sos pomidorowy , ser, tuńczyk, kapary, oregano -
Anchois
sos pomidorowy , ser, anchois, oliwki, kapary, oregano -
Margherita
sos pomidorowy , ser mozzarella, oregano -
Frutti di mare
sos pomidorowy , ser, krewetki, małże, cebula, kapary, oregano -
Marinara
sos pomidorowy , pesto czosnkowe, oliwa, parmezan, oregano, rukola -
Rucola e Pesto
sos pomidorowy , ser, pesto bazyliowe, pomidorki, suszone pomidory, oregano, balsamico -
Tartufo
sos pomidorowy , ser, pasta z czarnych trufli, ser gorgonzola, oregano -
Szef kuchni poleca
Truffle e Pini
sos pomidorowy , ser, pasta z trufli, pomidorki, pieczarki, pini, mascarpone, oregano, rukola -
La bella vita
sos pomidorowy , ser, pasta z trufli, pieczarki, pomidorki, oregano, rukola, szynka parmeńska -
Anchois e Tartufo
sos pomidorowy , ser, pasta z trufli, anchois, pomidorki, oregano -
Speck e mascarpone
sos pomidorowy , ser, speck, mascarpone, oregano -
Carne
sos pomidorowy , ser, salami, szynka, pieczarki, oregano -
Cztery sery
sos pomidorowy , ser mozzarella, ser gouda, camembert, parmezan, oregano -
Margerita z szynką
sos pomidorowy , ser mozzarella, szynka, oregano -
Focaccia z rozmarynem
Makarony

Do każdego dania doliczono koszt opakowania 2,00 zł.
-
Szef kuchni poleca
Rotondi z giczą cielęcą
włoskie pierogi wypełnione po brzegi cielęciną w sosie truflowym -
Szef kuchni poleca
Gnocchi
gnocchi wypełnione aksamitnym farszem z sera w sosie truflowym -
All Pomodoro
sos pomidorowy,mascarpone,parmezan -
Arrabiata
sos pomidorowy,chili peperoncino -
Frutti di Mare
sos pomidorowy,krewetki tiger,mule,natka pietruszki -
Skoglio
sos winno oliwny,krewetki tiger,mule,parmezan
-
Pesto
pesto bazyliowe,orzeszki Pini,parmezan -
Ragu
sos pomidorowy,mięso wiepszowe,parmezan -
Tartufo
sos maslany,pasta z trufli,parmezan -
Alla Matriciana
sos pomidorowy,salsiccia picante,panchetta,cebula
-
Alla Norcina
sos śmietanowy,orzechy laskowe,mięso z salsicci,pasta z trufli,pieczarki,pomidorki -
Santini
sos pomidorowy,krewetki tiger,pasta trufli,orzechy laskowe -
Nduja e Burrata
sos pomidorowy,nduja- ostre mięso,cebula,ser burrata -
Alla Norma
sos pomidorowy,bakłażan,bazylia,riccota dojrzewająca -
Gamberoni e riccota
sos oliwny,krewetki,pomidorki,riccota dojrzewająca
SKLEP !!!

PRODUKTY, KTÓRE ODDAJĄ CHARAKTER KUCHNI WŁOSKIEJ I KULTURĘ TEGO KRAJU - ZAMÓW RAZEM Z DANIAMI BEZ DODATKOWYCH KOSZTÓW !
-
Chwilowo niedostępne
PENNE RIGATE - MAKARON Z MATRYCY Z BRĄZU
Makaron wyprodukowany za pomocą tradycyjnej matrycy z brązu dzięki czemu powierzchnia makaronu jest bardziej porowata, a sos idealnie do niego przywiera;
100 % pszenicy durum;
produkt wysokobiałkowy - 14%;
Makaron suszony co przyczynia się do zachowania doskonałych właściwości odżywczych oraz organoleptycznych -
Chwilowo niedostępne
SPAGHETTI - MAKARON Z MATRYCY Z BRĄZU
Makaron wyprodukowany za pomocą tradycyjnej matrycy z brązu dzięki czemu powierzchnia makaronu jest bardziej porowata, a sos idealnie do niego przywiera;
100 % pszenicy durum;
produkt wysokobiałkowy - 14%;
Makaron suszony co przyczynia się do zachowania doskonałych właściwości odżywczych oraz organoleptycznych -
NDUJA DI SPILINGA PIKANTNA - ok. 400g
Włoska 'Nduja di Spilinga' to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria, który produkowany jest z ostrej papryczki i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Cechuje się miękką konsystencję, przez co idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako dodatek do pizzy. -
KARCZOCHY ALLA RUSTICA
Karczochy to prawdziwa duma IPOSEA. Począwszy od zbioru każdy z etapów jest kontrolowany tak, aby zapewnić produktowi najwyższą jakość i zachować smak prawdziwych „rustykalnych” karczochów pochodzących z Puglii.
Pakowane w 48 godz. po zbiorze Karczochy Iposea charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i teksturą.
Idealne do sałatek, dań mięsnych i rybnych -
Chwilowo niedostępne
MĄKA CAPUTO PIZZERIA typ 00.
MĄKA CAPUTO PIZZERIA typ 00. Mąka na pizzę. 1kg.
Sztandarowy produkt Caputo. Mąka idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej .
Daje bardzo miękką i aromatyczną skórkę o optymalnym nawilżeniu. Ciasto jest puszyste i lekkie. Wysokiej jakości białko i gluten dają spójneciasto o długim okresie wzrostu. Bez dodatków i całkowicie naturalna. Mielona powoli dla optymalnej absorpcji wody i najwyższej wydajności.
Zastrzeżona mieszanka najlepszej pszenicy dostępnej na rynku globalnym. -
Chwilowo niedostępne
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia Olearia del Garda 1L
Z selekcji najlepszych olejków z najważniejszych śródziemnomorskich obszarów produkcji, ten Extra Virgin Oil jest uzyskiwany bezpośrednio z oliwek, zbieranych we właściwym punkcie dojrzałości, wyłącznie przy użyciu procedur mechanicznych. Olej o owocowym i lekko gorzkim smaku, niezwykle wszechstronny i idealny zarówno do gotowania, jak i do surowego przygotowywania wielu potraw. 1L -
Passata- SOS POMIDOROWY LA FIAMMANTE 680g
PASTA POMIDOROWA LA FIAMMANTE, GĘSTA I PACHNĄCA
Idealny do każdego rodzaju sosu pomidorowego dzięki naturalnej słodyczy i doskonałej gęstości, La Passata di Pomodoro La Fiammante zachowuje autentyczny smak najlepszych włoskich surowców.
Przecier pomidorowy produkowany jest wyłącznie ze świeżych pomidorów wyselekcjonowanych z kompetencją i odpowiedzialnością , nadanych firmie w bardzo krótkim czasie przez ich mechaniczny zbiór i przetworzonych przy użyciu innowacyjnych procedur, które gwarantują zachowanie ich wysokiej jakości. Przepustka wskazana dla wszystkich najprostszych przepisów oraz średniego lub krótkiego gotowania dzięki niepowtarzalnej kremowej koncentracji. -
Chwilowo niedostępne
Ryż arborio do risotto 1kg -Martinotti
Ryż arborio do risotto 1kg
Nie każdy gatunek ryżu nadaje się do ugotowania risotto. Ryż do risotto powinien być specjalny (arborio) Ma on owalne i lekko przezroczyste ziarna. Podczas gotowania wydzielają one więcej skrobi, pozostając bardziej kleiste, wilgotne i al dente w środku. -
Chwilowo niedostępne
Crema a base di Balsamico di Modena Puro 500ml
KREM BALSAMICZNY DO CZEGO UŻYWAĆ?
Krem balsamiczny produkuje się ze skoncentrowanego moszczu i octu, zagęszczonego skrobią kukurydzianą. Krem balsamiczny ma łagodniejszy smak w stosunku do octu balsamicznego postarzanego.
Ma wielką zaletę – łatwo się nim dekoruje potrawy. Można błyskawicznie stworzyć apetyczny wzór na sałacie, filecie czy deserze.
Używa się go też do sałaty, warzyw i mięs gotowanych, mięs z grilla, owoców. -
Chwilowo niedostępne
Bazyliowa OLIWA Z OLIWEK Z MANTUANO -250ml
OLIWA Z OLIWEK Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA O SMAKU BAZYLII
Oliwa z oliwek Extra Virgin o smaku bazylii uwydatnia Twoje dania nutami świeżości.
Dostępność spersonalizowanych przepisów.
Wskazówki do gotowania : idealne do grillowanych warzyw, potraw na zimno, makaronu pomidorowego, pizzy.
Format 250 ml -
Chwilowo niedostępne
Cytrynowa OLIWA Z OLIWEK Z MANTUANO -250ml
OLIWKA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN O SMAKU CYTRYNY
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o smaku cytryny o typowo śródziemnomorskim aromacie nadaje potrawom świeży smak.
Dostępność spersonalizowanych przepisów.
Wskazówki dotyczące gotowania : idealny jako baza do smażenia, jako surowy sos do warzyw, potraw z ryb lub białych mięs.
Format 250 ml -
Chwilowo niedostępne
Peperoncino pikantna OLIWA Z OLIWEK Z MANTUANO -250ml
OLIWA Z OLIWEK Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA O SMAKU CHILI
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o smaku pieprzu nadaje każdej potrawie „pikantną” nutę, wzmacniając jej smak.
Dostępność spersonalizowanych przepisów.
Porady w kuchni : Deale do sosów i przypraw smakowych, dające pikanterii, kolor i smak. Nadaje się do pierwszych dań, takich jak spaghetti z czosnkiem, olejem i papryczką chili, makaron all'arrabbiata, zupy fasolowe lub na pizzę.
Format 250 ml -
Chwilowo niedostępne
Rozmarynowa OLIWA Z OLIWEK Z MANTUANO -250ml
OLIWA Z OLIWEK Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA O SMAKU ROZMARYNU
Oliwa z oliwek Extra Virgin o smaku rozmarynu nadaje nutę śródziemnomorskiego smaku każdemu daniu.
Dostępność spersonalizowanych przepisów.
Wskazówki dotyczące gotowania : idealne do pieczeni, ziemniaków, sałatek lub focacci.
Format 250 ml -
Nowość Chwilowo niedostępne
Domowy piec do pizzy Optima Electra Pizza Express Napoli
Włoski oryginał
Domowy piec do pizzy Optima Pizza Express Napoli to kompaktowa wersja profesjonalnego pieca do pizzy jaki można znaleźć w najlepszych włoskich pizzeriach. Posiada dwa elementy grzejne o łącznej mocy 1200W i szamotowy kamień który pozwala na kumulację temperatury i skuteczne odprowadzanie wilgoci z ciasta, dzięki czemu pizza jest idealnie wypieczona i delikatnie chrupiąca.
Piec rozgrzewa się do temperatury 450°C już w 10 minut i pozwala na wypiek pizzy już w 3 minuty. Dzięki tak krótkiemu czasowi wypieku składniki zachowują świeżość a ser swoją delikatność. To jest właśnie prawdziwa tajemnica włoskich pizzerii.
Dzięki ekspresowemu rozgrzewaniu pieca do wysokiej temperatury i natychmiastowej gotowości do pieczenia oszczędzasz czas i pieniądze potrzebne do rozgrzania dużego piekarnika. W efekcie koszt energii potrzebnej do wypieczenia pizzy jest nawet 10 razy niższy niż w tradycyjnym piekarniku!
Piec do pizzy Optima Pizza Express Napoli, jako jedyne tego typu urządzenie na rynku wyprodukowany jest w 100% we Włoszech w praktycznie niezmienionej od 30 lat formie. Urządzenie zaprojektowane przez Gabriele Ferrari do dzisiaj jest niedoścignionym wzorem dla dalekowschodniej konkurencji.
Specyfikacja techniczna:
• Moc 1200W
• Maksymalna temperatura 450˚C
• Czas pieczenia pizzy 3-5 minut
• Kamienny blat
• Termostat z lampką sygnalizacyjną
• Średnica 32 cm
• 2 lata gwarancji
• Wyprodukowano we WłoszechCo jest w pudełku:
• Piec do pizzy Optima Pizza Express Napoli
• Łopatki pozwalające w łatwy sposób przenieść pizzę na kamienny blat pieca
• Polska Instrukcja obsługi
• Doskonały przepis na pizzę
• Kabel zasilający -
SALE MARINO SÓL MORSKA ALBA DROBNA 1kg Sai-Sali
SALE MARINO FINO – SÓL MORSKA DROBNA 1KG
Sól morska pozyskiwana poprzez odparowanie wody morskiej. Wysoce ceniona w kuchni śródziemnomorskiej z uwagi na swól unikalny smak. Sól morska posiada biopierwiastki niezbędne w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod, wapń, magnez, potas i wiele innych mikroelementów.
Ze względu na swój smak i zawartość minerałów sól morska cieszy się coraz większą popularnością w Polsce.
Waga 1 kg -
SALE MARINO SÓL MORSKA ALBA GRUBA 1 KG Sai-Sali
SALE MARINO FINO – SÓL MORSKA GRUBA 1KG
Sól morska pozyskiwana poprzez odparowanie wody morskiej. Sale marino jest wysoce ceniona w kuchni śródziemnomorskiej z uwagi na swój unikalny smak. Sól morska posiada biopierwiastki niezbędne w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod, wapń, magnez, potas i wiele innych mikroelementów.
Ze względu na swój smak i zawartość minerałów sól morska cieszy się coraz większą popularnością w Polsce.
Waga 1 kg -
Gotowy sos do Pizzy 190g
Drobno pokrojone pomidory z dodatkiem ziół i przypraw śródziemnomorskich (bazylia, oregano, majeranek) , tworzące pyszny, kremowy, gotowy sos do przygotowania włoskiej pizzy.
Rozsmarować na blacie pizzy. Pizza sauce Cirio nie rozmiękcza ciasta i nie wysusza się podczas pieczenia. -
Chwilowo niedostępne
Cantuccini włoskie ciasteczka razowe z migdałami Pan Ducale 200 g
Cantuccini (zwane też cantucci lub biscotti di Prato, czyli "biszkopty z Prato") - rodzaj włoskich ciasteczek pochodzących z Toskanii. Zawierają dużą ilość grubo siekanych migdałów. Mają cytrynowy lub pomarańczowy aromat. Piecze się je dwukrotnie, dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem zazwyczaj zanurza się je w winie lub kawie.
Skład: mąka pszenna razowa 35%,cukier, migdały 20%,Jajka świeże pasteryz.,masło, miód,sól,proszek do pieczenia,aromaty naturalne.
Napoje
